camera-hotel

8 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de toate, cand intri in camera de hotel

[image name=line]

Exista pe lume hoteluri, hosteluri, moteluri, bed&breakfast-uri, apartamente. Cate si mai cate locuri unde poti “trage pe dreapta” atunci cand esti in vacanta.

Regula spune ca daca stai la un hotel de 4 stele, ai conditii mai bune decat la o unitate de cazare de 2 stele. Insa ce? La 4 stele nu poate fi patul rupt sau nu poti gasi un gandac in camera? Ba se poate! Ca sansele sa si dai piept cu aceste lucruri nedorite sunt mici, asta e partea a doua. Iata o lista de 8 lucruri pe care ar trebui sa le facem atunci cand ne instalam in camera de hotel, intocmita de un editor de la The Huffington Post.

 

Vezi daca nu ai plosnite in pat

Examineaza cu atentie salteaua, rama patului, pentru a vedea daca nu exista pete mici, maronii. Plosnitele sunt greu de “detectat” cu ochiul liber (fug repede daca sunt deranjate), dar petele maronii raman (sange “prelucrat” de la victime).

 

Igienizarea camerei

Camera poate arata “curata”, insa nu si igienizata total. Cameristele curata baia in “mare”, insa nu pun accent pe microorganismele care se cuibaresc in telecomanda, la intrerupatoare, pe clanta usii. Asa ca e bine sa le igienizezi rapid cu o solutie antibacteriana. Nu iti ia mai mult de 5 minute.

 

Verifica locurile “ascunse” ale camerei

Convinge-te ca esti singur in camera! Arunca o privire in dus, in dulap, la toaleta si mai ales sub pat. Stiu, poate suna alarmist, dar au fost cazuri cand oaspetii s-au plans de un miros oribil in camera lor si s-au trezit cu un cadavru sub pat.

Sau, se intampla in Africa de obicei, risti sa te trezesti, ca fata, cu un localnic “nesatisfacut”, ascuns in dulap, care sta la panda (asta o stiu din surse sigure).

 

Asigura-te ca aerul conditionat merge

In momentul in care iti iei camera in primire, in jurul pranzului, temperatura este perfecta. Numai ca odata cu lasarea serii, s-ar putea ca temperatura sa scada si sa nu poti dormi din cauza asta. Daca te trezesti in miezul noptii ca nu functioneaza sistemul de climatizare, n-ai facut nimic! S-ar putea sa nu mai existe camere libere, astfel incat, cu toata bunavointa, receptionerul si sa vrea nu are unde te muta. Iar aerul nu se repara noaptea la 12.

 

Atentie la asternuturi!

Cearsafurile si fetele de perna sunt usor de spalat. Cuverturile, mai greu. Sau deloc! Reneta McCarthy, fost manager pe partea de curatenie a unui mare lant hotelier american, spune ca  aceste cuverturi pot si spalate de cel mult 4 ori pe an.

Si sa stii ca nu esti mai in siguranta nici daca ai o “pilota” cu husa detasabila. Daca exista o foaie (de cearsaf) intre pat si cuvertura/pilota, aceasta din urma este foarte probabil sa nu fi fost spalata intre oaspeti. Deci, inainte de a te baga in pat, jos cu cuverturile/pilotele murdare din pat!

 

Deconecteaza sau reseteaza alarma ceasului

Ce te faci daca “glumetul” care a stat in camera de hotel inaintea ta, a programat alarma ceasului la ora 4 dimineata? Iti suna in cap si te trezeste? Iti suna! Asa ca cel mai bine ar fi sa o anulezi atunci cand ajungi in camera, sau sa scoti de tot ceasul din priza, daca ai telefon si alarma pe el.

 

Pune cartonasul “DO NOT DISTURB” pe usa

Inainte de culcare, ar fi bine sa semnalizezi faptul ca nu doresti sa fii deranjat de cei de la curatenie. Aceasta regula este valabila mai ales pentru cei care dorm mult dimineata. Pe la ora 9-10, room cleaning-ul incepe sa misune.

Odata ce ai iesit in oras, nu uita sa scoti cartonasul de pe usa pentru a-ti fi curatata camera.

 

Studiaza planul de evacuare in caz de incendiu

Probabil ca foarte putini turisti pun pret pe aceasta regula. Doar nu li se va intampla tocmai lor. Dar si daca li se intampla … Nu iti ia mai mult de un minut sa te familiarizezi cu traseul de urmat in caz de incendiu. Iti poate salva viata!

 

Daca mai aveti si voi alte propuneri, lsati-mi un comentariu mai jos, ca sa completam lista. Multam fain!

 

* Foto header : Wikimedia Commons. Daca ti-a placut, te astept cu un like pe pagina  facebook.com/Mihajurca.ro.  Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

3 Comments

  • Alina

    Nu-ti lasa penseta la vedere, in baie. Personalul care face curatenie ar putea fi tentat sa o foloseasca. Vorbesc din experienta, la Ibis Hanovra barbatul (da, am aflat ulterior ca era barbat) care facea curatenie s-a pensat cu penseta mea si a uitat sa-si curete parul lasat pe chiuveta. Se vedea de la o posta ca nu era al meu, era alta culoare. Asadar, mare grija cu obiectele personale 😛

  • Andra

    Nu uita sa ceri parola internetului inainte de a urca in camera 🙂 eu mereu cobor la receptie dupa ce imi las bagajele

  • Elena

    Completare:

    1) Nu-ti lasa periunta de dinti, ca duduia camerista spala toaleta cu ea;
    2) Verifica buna functionare a robinetelor si la WC-ului, ca apa eliminata dupa folosire;
    3) Verifica daca usa la balcon se inchide bine;
    4) Verifica daca telefonul functioneaza, in caz ca Receptia trebuie sa te trezeasca la o ora anumita;
    5) Verifica dotarea camerei cu pahare, scrumiera etc., intrucat s-ar putea sa lipseasca ceva, iar apoi, sa fii bun de plata.
    6)Verifica Frigiderul: ce bauturi etc. si cate exista in el;
    7) Verifica daca functioneaza telecomanda si TV;
    8) Numara cate umerase ai in Dulap;
    9) Daca stai intr-un Studio cu strictul necesar, verifica numarul tacamurilor etc., prin deductie, dandu-ti seama ca sint 4 sau 6 sau….

    Toate acestea, dupa ce le-ai verificat si ai constatat ceva, semnaleaza-le la Receptie ca sa se stie ca ai gasit in camera cateva neajunsuri; ca nu tu esti vinovat si bun de plata.

    Cam atat, desi, daca mai scriu ca noua ne e teama sa lasam APA in sticla, in camera sau tot ce e lichid, veti zice ca suntem CIUDATI, dar, dar….nu mai avem incredere in NIMENI !
    Va spun din experienta!

    Doamne, ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *