4 ani de relatie si pot spuna ca nu-mi merge rau deloc
S-au implinit 4 ani de cand ma stiu cu minunata mea sotie. Si imi place sa cred ca in tot acest rastimp, principalul lucru pe care l-am invatat de la ea e sa fiu cumpatat.
Sa nu mai mananc ca domnul Haplea un kilogram de carne la o masa, ca si legumele sunt sanatoase. Ca floricelele sunt poate mai bune daca mananci un singur bol si nu 3, cum adeseori obisnuiam sa o fac. Ca daca te apuci sa iti cumperi tricouri de alergare, elegant este sa te mai si opresti din cand in cand, ca oricum nu porti 3 deodata. Si ele se mai si spala. Iar lista ar putea continua.
Pentru a puncta momentul asa cum se cuvine, aseara, dupa program, ne-am urcat in masina si am plecat la un gratar, la nasii nostri, langa Bucuresti. Meniul – frigarui cu somon, ananas, ardei, ceapa rosie, lamaie si ton rosu.
Parca revad si acum figura nerabdatoare a lui Catalin (nasul), in momentul in care scoteam cumparaturile din pungi si nu mai aparea odata la orizont si binemeritata bucata de carnita. Zic, asta e Cataline, in seara asta mancam elegant! Fetele, evident, jubilau.
Am trecut la diviziunea muncii – noi cu gratarul, doamnele cu asamblarea frigaruilor. Si acum sa va spun de unde a pornit aceasta mobilizare rapida. Am primit zilele trecute un gratar portabil, care se cerea pus la treaba. Un gratar relativ mic, care nu necesita montaj in prealabil si care se lauda ca scoate mai putin fum fata de un gratar clasic. E exact acel ceva pe care nu e rau sa il ai mereu in portbagaj (nu ocupa mult spatiu – 39,5 x 38 x 23,5cm), pentru ca nu se stie pe unde ajungi si s-ar putea sa ai nevoie de el.
Pentru a-l pune in functiune ai nevoie de 2-3 minute. Practic il scoti din husa lui de transport, pui gel de aprindere intr-un recipient, dai foc, adaugi apoi carbunii in vasul lor si se pune plita la incins. Fain e ca il poti pune oriunde – ciment, iarba, lemn – pentru ca nu se incinge la exterior.
Si cum pestele – mai ales somonul si tonul – nu au nevoie de mai mult de 2-3 minute pe o parte, lucrurile s-au indreptat rapid spre directia dorita. O singura observatie pentru fete. Data viitoare cand mai faceti frigarui, va rog sa incercati, pe cat posibil, sa taiati toate ingredientele la aceeasi dimensiune. Daca o bucatica de peste este incadrata de doua felii de ardei mai mari, s-ar putea ca pestele sa nu ajunga pe gratar, deci sa fie mai nefacut, da?
Unde se gaseste gratarul si cat costa
Gratarul portabil este disponibil la promotie in statiile Petrom din tara (vezi aici detalii). Pretul sau (redus cu 50%) este 334,99 lei si 10 puncte.
Ideea e ca la fiecare 30 de lei cheltuiti intr-o statie Petrom, primesti un punct. Si pentru ca le-am parut baiat simpatic, si evident au ales sa comunice acest lucru prin intermediul blogului meu, cei de la Petrom ofera un talon care are deja 5 puncte, iar voi trebuie sa mai strangeti inca 5. Talonul colector poate fi descarcat de pe linkul de mai jos.
Campania se desfasoara pana pe 6 august (data dupa care nu se mai dau puncte in statiile Petrom), dar produsele se pot achizitiona pana pe 13 august.
Acestea fiind spuse, va las sa vedeti ce sotie vrednica am. Cum face ea arta din orice farfurie. Sa ne traim!
* Blogul MihaiJurca.ro participa in campania de comunicare Petrom.
4 Comments
-
Szilvrszter Adina
La cat mai multi ani impreuna!!
-
Catalin
Si nasii? Unde sunt nasii? Am senzatia ca ei au dus greul in seara aia! :))
-
Mihaela A.
La multi ani!
Emilia Ciobanu
La multi ani împreună!