lucruri-enervante

10 lucruri care ma enerveaza la culme atunci cand sunt in vacanta

[image name=line]

Precizare din capul locului: nu m-am trezit cu fata la cersaf! 😛

Uitandu-ma in aceasta dimineata dupa o cazare pentru o prietena care pleaca la Milano, am dat din nou peste “minunea ospitalitatii” – camera de hotel cu gresie pe jos. Draga de ea. La hotel de 4 stele, nu oriunde! O “mermeleala” care ma scoate din sarite.

Drept urmare, facem lista lucrurilor care ma (poate si pe voi) enerveaza la culme cand plec in vacanta. Nu stiu cate ies. Vedem la final si punem si titlul articolului. 😉

1. Gresia in camera. Stimata gazda. Deoarece sunt uituc si nu imi aduc papuci de casa pentru cele 2 nopti pe care le petrec in hotelul tau, pune pe jos orice vrei tu (mocheta, parchet, rumegus, nisip), dar nu gresie. Arata ieftin. Si tine rece. Si e naspa. Si se si aluneca pe ea cateodata.

2. Camerista de 9 dimineata. Cand ti-e lumea mai draga si “tronezi” in baia de 2 pe 2 a camerei de hotel, intra cineva peste tine in camera si iti opreste “revista presei”. Schimbi priviri nedumerite cu “duamna” si oricum nu intelegi mai nimic. Mosmondeste ceva intr-o limba numai de ea stiuta si iese. Eh, ce crezi ca dorea?

3. Camerista de 3 dupa-amiaza. E acel specimen care da cu aspiratorul in camera vecina, cand tu incerci sa atipesti oleaca la pranz. Ca se aude aspiratorul hai, mai treaca-mearga, dar cand buseste cu el in pereti sau in picioarele patului … Ce ii faci? Te ridici sa ii atragi atentia sau astepti sa termine? Pana si in blocul meu ceausist se respecta afisul care spune: “intre orele 14 si 17 va rugam sa pastrati linistea in bloc”.

4. Camerele saracacioase. Daca mi s-ar fi intamplat numai mie, ziceam ca au ceva cei de la site-urile de booking cu persoana mea. Ai vazut ce bine arata camerele de hotel in pozele de prezentare? Si cat de mici si meschine sunt unele in realitate? Normal. Daca folosesti un obiectiv wide (care “largeste”), si dintr-o maghernita poti face suita (apartament).

5. Internet la viteza melcului. Net ca la noi, la nimenea! Pe unde m-am plimbat, retelele wireless din hotel erau mai mult onorifice. Semnalul este foarte prost, iar viteza de transfer e groaznica. Din Mestre-Venetia (4 stele), Marseille (4 stele) si Milano (4 stele) – asta ca sa enumar numai orase vizitate in acest an – nu am reusit sa incarc niciun material pe blog, pentru ca nu puteam “urca” pozele.

6. Mic dejun cu parizer. Daca tot iti dau o caruta de bani pe camera de hotel, mai adauga stimata gazda inca 4-5 euro la pretul camerei si da-mi de mancare ceva acceptabil. Nu spun bun! Sa stai la 4 stele – si e cazul hotelurilor din Italia in special – si sa ai numai croissante, un tip de cascaval care aduce cu plastilina, un fel de parizer (mortadela ii spun “elevatii”), omleta si 2-3 marmelade, inseamna lipsa de respect. Gata cu hotelurile!

7. Mancarea nu e ca in poze. Pleci intr-un oras. Citesti pe net despre mancarurile specifice zonei. Vezi o mie de poze cu mancarea respectiva inainte. Ajungi acolo, ti se face foame, te asezi undeva, comanzi acea fel, si … surpriza. Nu arata cum te-ai fi asteptat. Si ti-era si pofta. Incepi sa-i intelegi pe cei care mananca numai de la Mec pe unde merg. 😛 Burgerul si cartofii prajiti au acelasi gust pretutindeni. Dar nu disperam! 🙂

8. Haine groase. Nu suport excursiile in orase, iarna. Sa luam exemplul Vienei. Am ajuns intr-o iarna acolo si ningea, si era frig si batea vantul … Cum intrai intr-un magazin te incalzeai si daca nu iti dadeai suba jos din spinare, in 5 minute transpirai. Ieseai afara si iti era frig. Si tot asa. Punctul acesta e valabil si in zilele schimbatoare de primavara/toamna. Pe la 13-14 grade. Cand e soare, iti e bine. Cum s-a innorat, cum te ia frigul.

9. Zborurile de seara/noapte. Daca ai avion spre casa la ora 21 – sau 22, ori 23 – inseamna ca ai vreo 11-12 ore de haladuit prin oras in postura de “homeless”. Doar camera de hotel trebuie parasita la 11, cel mult 12. Te ajunge oboseala de numa’-numa’. Ai observat ca pe aceste zboruri, toata lumea e linistita?

10. Taxiurile. Un mod de transport mereu surprinzator in strainatate, pentru ca in fiecare oras sunt alte reguli. Pornirea e de pe la 3-4 euro, nu ca la noi. Se adauga cate un euro pentru fiecare om in plus care e in masina, se taxeaza bagaje … In fine, “cate bordeie, atatea obiceie”. La final, cand apasa nenea butonul ca ai ajuns la destinatie, hop, inca 3 euro! Mi s-a intamplat acum o luna la Verona, in drum spre aeroport. Mereu stai in tensiune ca nu stii cat face cursa. Taximetristul ti-a spus la inceput ca aproximativ 20, dar cursa e mai maereu cu final neasteptat. 😛

Sunt 10? Hai sa ma opresc, pentru ca mai aveti si voi altele, cu siguranta. In care va regasiti si ce mai adaugam de la punctul 11 incolo? Astept comentarii.

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

14 Comments

  • Nicky

    Ai observat ca, toate vacantele, indiferent unde, au un punct comun si asta e cel mai enervant:
    11. Se termina!

  • Octavian

    Pe mine cel mai tare mă enervează hotelurile care nu au încălzire reglabilă, doar AC. După ce am bântuit prin oraÈ™, pe frig È™i ploaie, vreau să vin în cameră la o teperatură de 26-28 de grade. AÈ™a că le fac pagubă mare la apă caldă…

  • Maria

    Una din chestiile care m-a enervat in vacanta a fost greva transportatorilor locali. Am avut aceasta experienta neplacuta in Lisabona cand am vrut sa iau trenul spre Sintra, in Venetia (am prins o zi cand vaporetto nu a mers vreo 3 ore) si in Genova. Toate astea inseamna pierdere de timp, nervi si bani aruncati pe cardurile de transport.

  • cornel

    7 puncte sunt din camera/hotel. Asta inseamna vacanta??? Stai prea mult in hotel inseamna! 😀

  • Bing

    Mirosul din camerele de hotel, miroase a incins, a vechitura , a vopsea sau paine prajita (arsa)

  • Andreea

    Mda am patit-o È™i eu cu stelele de la hotel. Tunisia – Port el Kantaoui 4* , gresie în camera, patul era fix, turnat în ciment ceva de genul ăsta È™i deÈ™i avea saltea ( normal!) era groaznic de tare, după 10 nopÈ›i am crezut ca îmi pun atele la coloana :))
    Plus un tv – sport suspendat de tavan, la care nici nu vedeam bine imaginea È™i care colac peste pupăză NU avea telecomanda!
    Mâncarea de dimineață era nasoala rau… parizerul oferit turiÈ™tilor afla ca nici pisicile de pe Teresa hotelului nu-l mâncau :))
    Dar hotelul avea el 4* stele? Avea! Și asta din cauza ca boss-ul hotelului era neam cu președintele tunisian.
    Deci nu numai în România e valabila chestia cu pilele și rubedeniile;)

  • Raluca

    Pe mine ma enerveaza pretul taxiurilor(am platit chiar si 60 euro de la aeroport pana in centrul orasului). Cand ma intorc acasa imi dau seama cat de accesibil este taxiul la noi 🙂 cu 35 lei ajung de la aeroport pana in centru la Unirii.
    Si ma mai enerveaza taxa de oras pe care trebuie sa o platesti la receptia hotelului(deobicei este cam 10 euro de persoana, pe zi). Aaa si ca sa nu mai zic de cersetorii si hotii rromi care ne strica imaginea in toata lumea de ti-e si jena de multe ori sa spui localnicilor de unde esti 🙂

  • Cory

    Mie mi se pare normal sa fie gresie în camera la hotelurile de la mare… Poate sunt eu mai ciudata :)) mai aduci nisip de pe plaja, poate aduci salteaua gonflabila, jucăriile copiilor… Se face curat mai uÈ™or decât dacă ar fi mocheta. Și da, tine rece dar la 30-40 de grade e perfect È™i oricum ai papucii de plaja pe care poÈ›i să-i foloseÈ™ti È™i în camera când ieÈ™i de lala dus

  • Marta

    Mirosul mochetei din camera de hotel unde exista aerisire doar prin instalatia de aer conditionat. Mi s-a intamplat chiar si la 4 stele.

  • oana

    Ar fi atât de multe, încât pot spune ca ei au dreptul sa ne critice pe noi, sarantocii Europei, dar ei se fac de ras de fiecare data. In Romania un hotel de 4 stele chiar e de 4 stele ! Mi-am luat si eu niste tepe cu niste hoteluri d-astea cu parizer si niste camere neprimitoare rău : tv care nu mergea, wireless jalnic, mucegai in mini bar Etc

  • Nicole

    Pe mine ma deranjează mizeria în spațiile comune,la salon de mic dejun din hoteluri si lumea sictirita de la recepție.
    Aceste condiții le-am întâlnit în Paris mai mult ca oriunde.
    Mihai sunt aproape deacord cu tine în toate dar sa sti ca Mortadella nu are nimic în comun cu parizerul.
    Toate bune!

  • Mihaela

    Uscatorul de par. Merge ca melcul. Mesele la all inclusive (Turcia) sunt, de fapt, all exclusive (tocanita, sarmalute, prajeli, salamuri si mezeluri de culoare mov). Ai de toate, dar, de fapt, nu prea ai de ce sa te atingi. Schimbatul gelurilor de dus/prosoapelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *