Ca asa-i in America! Masa de 2500 kcal, dupa care nu am mai mancat nimic 32 de ore
[image name=line]
Inainte sa plec in California, imi faceam planurile in legatura cu ce voi manca acolo: burgeri de 5-6 ori, trebuie sa incerc combinatia pizza – aripioare picante cu care ma tot innebuneste varul meu plecat de multa vreme in Ohio, taco, nachos si quesadilla (influenta mexicana), o friptura de vita ca la mama ei acasa, salata coleslaw si colaaaaa cu multa gheata. Cheesecake si alte prostioare dulci, plus nelipsita cafea de la Starbucks. 3 kilograme in plus, intr-o vacanta de 2 saptamani, pareau un obiectiv indraznet in raport cu “bombele” enumerate mai sus.
Si ajung in SUA. Prima zi, prima masa, in zona Hollywood Boulevard. Ora 13:00, o sa vedeti mai incolo de ce am retinut acest aspect. Restaurantul Johnny Rockets (o burgarie pe cinste).
Comanda mea:
- Smoke House Double (un double burger cu carne de vita si ceva bacon afumat inauntru)
- O portie de cartofi prajiti (mare cat o zi de post)
- Cola
O jumatate de ora am “tras” de acest meniu, in care cartofii nu au mai incaput in poza. 😛 Eu, care de obicei mananc asemenea unui pelican. Rapid si nemestecat. Muscam din burgerul acela parca si nu se mai termina. Despre gustul mancarii ce sa zic? Savuroasa, da-o incolo! Dar grea.
A doua zi … mai mananca Jurca ceva, daca mai poti. Nu-mi venea sa pun mana nici macar pe un covrigel. Zic, e de la fusul orar. Intre Bucuresti si Los Angeles fiind o diferenta de 10 ore, sigur stomacul are propriile obiceiuri. Cand sunt treaz in SUA de fapt e noapte in Romania si nu sunt obisnuit sa mananc si invers. Dar de unde? Combinatia burger+cartofi+cola mi-a tinut de foame de joi de la 13.00 pana vineri seara la 21.00.
Hai sa explic si fenomenul. Intru pe site-ul Johnny Rockets la sectiunea “nutrition calculator” si introduc cele consumate. Rezultat final 2360 kcal. M-am crucit!
Cum adica, am mancat la o masa mai mult decat ar fi fost normal intr-o zi intreaga si inca un mic dejun din ziua urmatoare? Se pare ca da.
Dedicatie cu calorii. Fara numar!
Mancarea in SUA este extrem de bogata in calorii. Este obligatoriu ca in orice meniu, pe langa numele preparatului si pret, sa apara si numarul acestora.
Numai ca la stilul in care se hranesc multi acolo, limita de 2000 de kcal pe care un om normal ar trebui sa le serveasca zilnic, este un reper inlaturat dupa masa de pranz.
Portiile sunt foarte mari, iar sosurile, maionezele, ketchupurile, sunt distribuite cu multa generozitate.
Iata un alt meniu de restaurant.
Niciun fel de paste nu are sub 1200 Kcal. Sunt feluri care sar lejer de 2400 kcal. Pana si pestele si fructele de mare sar lejer de 1500 kcal pe portie.
Hai sa vedem la salate! :)) E “bine”, nu?
Afisarea numarului de calorii in meniuri a ajuns, dupa umila-mi parere, exact ca mesajele de pe pachetele de tigari. Cine e setat sa consume/fumeze, nu stiu daca le mai vede.
Noi, europenii, obisnuiti cu mancare mai putina si mai de calitate (desi si noi romanii mancam un pic mai mult decat francezii sau spaniolii), ne facem cruce cand vedem portiile de peste ocean. Am ajuns la concluzia impreuna cu Cristina mea ca cel mai bine este sa comandam un antreu si un fel principal, si tot era multa mancare la mijloc.
In alta ordine de idei, preturile la mancare sunt decente in California. Meniul cu burger de mai sus costa cam 12 dolari burgerul, si alti cate 2,5-3 dolari bautura si cartofii. Bauturile gazoase sunt de obicei cu refill. Platesti paharul si bei cat poti! Daca nu vrei sucuri, apa cu gheata este gratuita.
Un cuplu mananca bine cu 30 de dolari (mancaruri si bauturi racoritoare). Bacsis se lasa cam 15%. America baby!
Bilantul dupa doua saptamani de SUA:
- cred ca numar pe degetele de la 2 maini cate mese am servit
- am slabit 2-3 kilograme
- nu as da ciorba cu bors de acasa pe nimic din lumea asta.
* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!
4 Comments
-
wally
in primele 2 saptamani de America nu am simtit foame, am mancat doar asa ca stiam ca ar trebui sa bag ceva. nu imi dau seama care a fost faza.
-
Andreea
Ferească Dumnezeu!!! Pai nu degeaba sunt aia cât porcii… ce nene ca porcii sunt “puisori” ! Și mai zic ca romanii mănâncă mult
Maya Secret
Shrimp with Angel hair, al naibii de apetisant. :)) In SUA nu m-as duce niciodata special pentru mancarea lor. Bine, as incerca si eu cate ceva, dar dupa cate vad in meniul asta, obligatoriu as imparati portia cu inca o persoana cel putin.