De ce e mai bine sa calatoresti in 4. Nu in 3 sau singur
Când pleci în vacanță de unul singur, funcționezi pe principiul “tu centrezi, tu dai cu capul”. Te trezești când vrei, mergi pe unde vrei, te oprești la o cafea când simți că e nevoie, nu te contrezi cu cei de lângă ține pe teme legate de “noi ce facem astăzi”. E drept că sunt și multe neajunsuri, nu le mai detaliez pentru că le intuiești și singur(ă).
În doi, lucrurile se schimbă. Totul este mai “viu”, mai împărtășit, de o complexitate mai ridicată. Aici funcționează principiul acțiune – reacțiune.
În trei nu e nici cal nici măgar. Camera nu mai este dublă, ci triplă. Intimitatea devine relativă. Doi poate se înțeleg mai bine, al treilea poate se simte nebăgat în seama. E bine că orice se poate supune la vot și nu există egalitate. Dar în cazul unui rezultat nesatisfăcător pentru unul dintre membrii grupului, se revine la ideea anterioară – “păi da, v-ați vorbit, facem doar ce vreți voi”. Asta dacă echipa nu e suficient de bine sudată. Deși, chiar și atunci, apar neînțelegeri inerente.
Și am ajuns la 4. După calculele mele complexe, elaborate de-a lungul timpului, am ajuns la concluzia că dacă mergi într-un ciy break, cel mai bine e să fii un grup de 4 persoane. Exceptând weekend-urile romantice și acele momente în care 2 e 2 (nici 3, n, și să “nu aud că mai merge cineva cu noi”. Înțelegeți la ce mă refer.
Revenind. Un AirBnb bun cu 2 dormitoare aproape mereu va fi mai ieftin și mai spațios decât două camere duble de hotel. Sunt niște AirBnb-uri senzaționale, cu un design pe care greu îl întâlnești într-un hotel, în care te poți simți mai bine ca acasă.
Dacă închiriezi mașină. În 5 e înghesuială mare, deci nu prea merge, iar de la 3 persoane în jos cresc costurile per pasager cu închirierea, combustibilul, taxele de drum, de parcare, etc.
La fel la UBER. În 4 persoane, ca să mergi de la Tower of London la Big Ben plătești vreo 12-14 lire (cam 3 lire și un pic de fes), în condițiile în care un bilet de metrou este 2 lire și jumătate.
Nu mai zic că o sticlă de vin se împarte perfect în 4 persoane, și poți gusta din 4 feluri diferite de mâncare. Sau 8, dacă sunt și antreuri. Apropo, acesta este un sfat nesolicitat pentru cei care își comandă ceva de mâncare doar că să facă poze sau un Tik Tok. :))
În 4 e bine că nu se mai votează, nu mai este nevoie de consens. Dacă 2 persoane vor la shopping, alte două la muzeu, grupul se desparte pentru câteva ceasuri după care se reunește. Sau poate doar unul singur are altă treaba față de restul grupului, iar ceilalți 3 își țin de urât unii altora.
Iar dacă te cerți, aia e … 1 cu 3, 2 cu 2, fiecare pe cont propriu, găsiți voi o rezolvare. Doar sunteți oameni mari.
P.S. Mi-a venit ideea să scriu acest articol după ce am reușit “performanța” să plătesc vreo 250 de euro pe o mașină închiriată 3 zile în Barcelona (cu tot cu combustibil) – în două persoane – dar returnată după doar 2 zile din cauza schimbării planurilor pe ultima sută de metri.
8 Comments
-
Oan@
Când am văzut că ai devenit tătic am crezut că o să primim mai multe ponturi/idei/sugestii cum călătorim cu cei mici etc.
Dar am observat că acuma călătorești mai mult singur.
Nu te critic, sunt doar invidioasă🤣🤣, călătorii faine. -
Dani
Te asteptam si cu vlog de calatorie!
-
Fuzzy
Într-adevăr, sunt avantaje și dezavantaje atunci când călătorești singur sau într-un grup mai mare. În patru persoane, se poate împărți mai ușor costurile pentru cazare, transport și alte activități, iar fiecare membru al grupului poate avea mai multă libertate în ceea ce privește ce dorește să facă.
-
InstaPress
Cel mai frumos lucru legat de un grup de 4 persoane este ca e suficient de mare cat sa ai parte de aventuri si experiente interesante si suficient de mic cat sa se stie ce se intampla. Felicitari pentru o abordare amuzanta a acestui subiect interesant! Este clar ca ai experimentat destul de mult calatoriile in grupuri de 4 persoane pentru a avea o perspectiva astfel de explorare. Uneori doi sunt multi si alteori trei nu esti suficient. Cu siguranta un grup de patru persoane ofera cel mai bun compromis.
-
Sorin
Calatoriile in grupuri au avantaje si dezavantaje. Eu personal am consideat mereu doar avantajele insa avem prieteni care au calatorit cu alti prieteni si au fost intr-un stres continuu tot concediul :))
Oana Alexandru
Da e cel mai ok în patru, in ce privește cheltuielile. În rest nouă tot în doi ne place cel mai mult🤣