mihai-jurca-mare-barca

Intamplari care iti ruineaza vacanta, cu exemple

Cazul 1. In urma unui accident survenit la schi, in Franta, o persoana este transportata de pe partie pana la cea mai apropiata unitate medicala. Este spitalizata, i se acorda ingrijire de specialitate, apoi este repatriata in conditii speciale de transport. Cheltuielile, aproximativ 8.000 de euro, sunt suportate de asigurator.

Cazul 2. Tot la schi, dar in Italia de aceasta data.  Asiguratul se prezinta la clinica in urma unui accident pe partie, suferind o trauma la nivelul genunchiului. Sunt comunicate asiguratorului datele unitatii medicale unde a fost transportat de catre serviciul de ambulanta. S-a tinut legatura constant cu unitatea medicala, iar costurile medicale au fost preluate direct prin decontare directa cu spitalul. Costul serviciilor – 1190 de euro.

Cazul 3. Cineva pleaca in vacanta in China, iar la scurt timp, mama acestei persoane anunta asiguratorul ca fiica sa prezinta simptome de raceala si solicita o clinica partenera unde se poate prezenta pentru a beneficia de consultatie si tratament. Se activeaza Biroul Local pentru comunicarea unei clinici colaboratoare, din zona unde se afla clienta, si pentru preluarea costurilor aferente vizitei medicale. Datele clinicii – numele si adresa – au fost transmise in timp util catre clienta. Asigurata s-a prezentat la unitatea medicala indicata, fiind multumita de serviciile si modul in care problema medicala a fost rezolvata. Costul serviciilor medicale – 335 de euro.

Cazul 4. O persoana aflata in vacanta in Portugalia, contacteaza asiguratorul, prezentand dureri abdominale puternice. I se recomanda o clinica partenera din Portugalia, unde beneficiaza de consultatie si tratament, fara sa fie nevoita sa achite. Costul serviciilor medicale – 650 de euro.

Cazul 5. O alta persoana se prezinta la o clinica din Marea Britanie, acuzand o problema medicala minora. Achita contravaloarea serviciilor medicale, aproximativ 215 euro, bani pe care si-i recupereaza ulterior de la asigurator, din Romania.

********

Ce au in comun toate cazurile enumerate mai sus? Pai toate s-au petrecut cu persoane plecate in vacanta, in afara Romaniei. In toate cazurile, turistii erau asigurati la Allianz-Tiriac, iar cheltuielile au fost preluate de asigurator. Si as mai adauga ceva – ca toti cei care si-au facut asigurare au fost oameni inteligenti si nu au mers dupa zicala aia ca lasa, ca mie nu mi se poate intampla! Ba ti se poate intampla, si din pacate ti se intampla cand ti-e lumea mai draga. Stii cum e si cu durerile de dinti. Mereu te iau sambata noaptea, nu luni dimineata cand sunt deschise toate cabinetele stomatologice.

Eu, mereu, dar mereu cand plec in strainatate, imi fac asigurare de calatorie. De cele mai multe ori pe ultima suta de metri, chiar din aeroport, gratie unei aplicatii mobile. Gandeste-te ca daca la noi o simpla consultatie costa 200-300 de lei la o clinica privata, cat costa sa cazi pe partie in Austria, sa iti rupi piciorul, eventual sa te mai si transporte oamenii aia cu elicopterul pana la nu stiu ce spital. Cateva mii de euro, costul interventiei, garantat. Asa, stii cat platesti pe asigurare? Pai sa o luam caz cu caz.

Cazul 1 – schi in Franta, 7 zile – 89 de lei. Dauna – 8.000 de euro.

Cazul 2 – schi in Italia, 7 zile – 89 de lei. Dauna – 1190 de euro.

Cazul 3 – vacanta in China, 10 zile – 31 de lei. Dauna – 335 de euro.

Cazul 4 – vacanta Portugalia, 7 zile – 30 de lei. Dauna – 657 de euro.

Cazul 5 – city-break Marea Britanie, 4 zile – 28 de lei. Dauna – 215 euro.

Da, stiu, poti sa te asiguri sau sa alegi sa iti mai iei o pizza si/sau doua beri de banii aia. E la latitudinea ta. Ti se poate intampla ceva in vacanta, sau nu. Te poti lovi la schi, sau nu. Asta nu poate nimeni sa iti spuna sau sa iti garanteze inainte de a pleca in vacanta.

Daca alegi varianta asigurarii, descarca-ti aplicatia mobila Allianz-Tiriac (link aici sau aici) si poti face cateva simulari, sa vezi cum functioneaza. Este foarte user friendly si intuitiva. Alegi pentru cate zile vrei sa te asiguri, daca vrei asigurare pentru mai multe persoane (in cazul in care calatoresti in grup), daca faci sau nu sporturi de agrement, daca vrei asigurare de bagaje, daca ai nevoie de extra asigurare de accidente, raspundere civila fata de terti, s.a.m.d. Apoi introduci datele personale, platesti cu cardul si pleci linistit la drum.

In cazul in care calatoresti des in strainatate – cum e cazul meu – poti face o asigurare de calatorie Multitravel – prin care beneficiezi de protectie financiara pentru orice calatorie efectuata in strainatate, pe perioada unui an calendaristic, in limita a 25 de zile pentru fiecare calatorie. Este o asigurare care se adreseaza persoanelor cu varsta cuprinsa intre 0 si 70 de ani, indiferent de cetatenie sau de rezidenta.

asigurare-allianz-mobil

Medical vorbind, asigurarile acopera cheltuielile legate de o posibila spitalizare nedorita, tratament ambulatoriu ca urmare a unei urgente medicale, interventii chirugicale si tratament stomatologic de urgenta pentru ameliorarea durerilor acute, cheltuieli legate de transportul cu ambulanta, cheltuieli pentru medicamente prescrise de catre medic in urma unei urgente medicale, proceduri de diagnosticare solicitate de catre medic, transfer la o clinica de specialitate la recomandarea medicului, cheltuielile de repatriere in caz de urgenta medicala si in caz de deces.

In plus, se pot asigura bagajele contra deteriorarii, distrugerii sau pierderii bunurilor, precum si riscul de furt calificat sau talharie.

Exista si o acoperire optionala Storno de care putem beneficia daca exista un interval de minimum 30 de zile de la data incheierii contractului si pana la plecarea in vacanta. Primim inapoi contravaloarea pachetului turistic achizitionat pe baza unui contract de servicii turistice, intre 500 si 10.000 de euro, in cazul in care avem un deces in familie, ne imbolnavim, ni se distruge locuinta, etc, iar din aceste cauze nu mai putem pleca in vacanta. Sa nu fie cazul!

 

* Blogul MihaiJurca.ro participa in campania de comunicare a politelor de asigurare oferite de Allianz-Tiriac. Foto header: Allianz-Tiriac.

 

 

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

4 Comments

  • fabian

    Cum in ultimii 2 ani am inceput sa calatoresc mai des in strainatate si cum doar la prima calatorie am facut asigurare, gasesc foarte utile aceste informatii… chiar uitasem sa ma mai si asigur. Multumesc!

  • Marcela

    Dar CARDUL EUROPEAN DE SANATATE nu e bun?

  • Silvia

    Si sa nu uitam cazul decesului in strainatate! stiu un caz: parintii si-au vandut apartamentul ca sa poata repatria trupul neinsufletit al fiului. Groaznic. Pentru 50-100 lei, eu nu-mi asum acest risc niciodata. Niciodata nu am iesit din tara fara asigurarea de calatorie.

  • Silvia

    Iar asigurarea MultiTravel e geniala, cu 77 lei esti asigurat un an intreg, indifferent cate calatorii faci (max 25 de zile o calatorie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *