santa-barbara

O dupa-amiaza in Santa Barbara. Locul asta e chiar ca in filme

Din Los Angeles pana in Santa Barbara sunt aproximativ 150-160 de kilometri. Soseaua urmareste linia tarmului o buna bucata de timp. Este faimoasa austostrada PCH – Pacific Coast Highway.

Dintre toate plajele vizitate in zona L.A.-ului mi s-a parut cea mai eleganta. Daca in Santa Monica impresia era de mic balci, afla ca in Santa Barbara lucrurile stau diferit. Lume de mai buna calitate si tinerii pe care ii vezi in filme jucand volei, alergand sau pur si simplu la plimbare cu catelul. Acum sa nu va imaginati ca o fi vreo Ibiza, daca ne luam dupa media de varsta.

O parte din orasul Santa Barbara e suita pe un deal. Sunt case de oameni cu stare – actori, avocati, doctori, antreprenori. Chiar ne spunea prietena noastra stabilita in SUA ca nu gasesti nimic de cumparat sub milionul de dolari. Te poti plimba in voie cu masina, admiri una alta, dar, intr-un final, tot catre plaja te trage ata.

Plaja care e amenajata dupa tiparul californian – sosea cu palmieri de o parte si cealalta a drumului, alee pietonala, o plaja lata cu nisip fin si apa oceanului. In mijlocul povestii e faimosul Stearns Wharf – pier-ul din Santa Barbara. Pentru cei care nu stiu, pier-ul este un ponton de lemn suspendat pe piloni care intra adanc in apele oceanului. Cand a fost terminat, in 1872, era cel mai lung pier intre Los Angeles si San Francisco. Astazi este un loc de promenada, in care se gasesc restaurante, mici tejghele cu inghetata, floricele, magazine de suveniruri, etc.

Cum te uiti dinspre plaja catre pier, pe mana dreapta, este marina – portul de mici yacht-uri si veliere. Jucarii pentru oamenii mari cu dare de mana. Iar pe latura dreapta a marinei sunt cateva restaurante senzationale. De fapt recunosc, am scris acest articol mai mult ca sa va povestesc despre Brophy Bros. Un restaurant cu fructe de mare, mese lungi unde se mananca la comun si priveliste catre port. Niciodata nu gasesti masa libera acolo ne spunea Vio, gazda noastra. Fructele de mare sunt aruncate de bucatar chiar in fata ta in “valtoarea evenimentelor” (a se citi tigai cu ulei incins). O portie de calamari cu cartofi prajiti (nelipsiti din meniurile americane) salata coleslaw si sosuri, una de creveti tot cu cartofi si salata, plus un platou cu scoici Saint Jacques, creveti si alte vietati marine, udate cu bere pentru mine si sucuri pentru fete, 60 de dolari! Cu tot cu 20% bacsis. Ca deh, asa e in California.

Dupa o asa masa copioasa, drumul de intoarcere parca nu se mai termina.

santa-barbara-1

santa-barbara-2

santa-barbara-3

santa-barbara-4

santa-barbara-5

santa-barbara-6

santa-barbara-7

santa-barbara-8

santa-barbara-9

santa-barbara-10

santa-barbara-11

santa-barbara-12

santa-barbara-13

santa-barbara-14

santa-barbara-15

santa-barbara-16

santa-barbara-17

santa-barbara-18

santa-barbara-19

 

* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *