Roomer, cum vinzi o rezervare hoteliera la care nu mai poti ajunge

Se intampla uneori ca planurile de vacanta sa se mai schimbe. Apare ceva neprevazut, Doamne fereste, de ordin medical. Se intampla ceva la serviciu si nu ne mai putem lua concediu. Ce ne facem atunci cu rezervarile de hotel, deja platite?

Va prezint astazi o aplicatie care poate fi de folos. Se numeste Roomer. Sa zicem ca am rezervat o camera de hotel in Paris, in perioada 15-20 septembrie si din varii motive nu mai putem pleca in vacanta. Vom incerca sa vindem aceasta rezervare prin intermediul aplicatiei. Va trebui sa completam mai multe campuri legate de rezervare si sa alegem metoda de plata prin care dorim sa primim banii, in caz ca se gaseste un comparator pentru rezervarea noastra. Administratorii aplicatiei vor adauga poze cu hotelul ofertei noastre si o vor face publica. In cazul in care cineva se decide sa o cumpere, primim suma care ni se cuvine prin intermediul aplicatiei.

roomer

Este foarte important sa stabilim ce suma cerem pe rezervare. Cu un pret prea mare, putem ramane cu camera nevanduta. Cu unul mic, nu mai recuperam mare lucru. Totul tine de inspiratia fiecaruia. De toate operatiunile legate de schimbarea numelui persoanei care a facut rezervarea se ocupa aplicatia. Comisionul perceput de cei de la Roomer pentru aceasta operatiune este de 15% din valoarea sumei recuperate. Daca rezervarea nu este vanduta, nu ni se perecepe nimic.

Putem sa privim lucrurile si din cealalta perspectiva. Si anume sa vanam rezervari foarte ieftine in diverse orase, iar in functie de acestea sa ne cumparam biletele de avion si sa plecam. Exista o camera de hotel in Paris, spre exemplu, la un hotel de 4 stele, pentru care s-a platit o suma de 245 de dolari pe noapte, si care este vanduta acum cu 99 de dolari pe noapte prin intermediul rezervarii. Perioada 19-23 august, aproape 60% discount. Am gasit inclusiv o camera la Radisson BLU in Bucuresti cu pret redus, la inceputul lunii noiembrie. Daca mai aveti nelamuriri, pe pagina de FAQ (link) aveti raspuns la cele mai frecvente intrebari.

Cu toate acestea, nimeni nu ne poate garanta ca vom putea sa vindem rezervarea. Cel mai sigur e sa analizam politicile de anulare ale fiecarui hotel, in momentul in care facem o rezervare. Pentru ca niciodata nu se stie ce se poate intampla.

roomer-2
roomer-3

*Header: © Tifonimages | Dreamstime.com

Travel Designer & TV Presenter. Ponturi de calatorie pentru oameni ca tine.

1 Comment

  • Amy

    Buna recomandarea. Nu auzisem pana acum de Roomer. 🙂 Ideea este ca oricum eu rezerv intotdeauna prin Airbnb sau Booking doar camere de hote sau apartamente cu politica de anulare “Moderat” sau “Flexibil”, astfel incat sa pot da cancel in caz de intervine ceva neprevazut. Dar e bine de stiu pentru a vana vacante pe ultima suta de metri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *