Tipuri de vacanta all inclusive. Ce inseamna all inclusive light sau ultra all inclusive
[image name=line]
Vine vara, bine-mi pare, in vacanta sa plec oare?! Cu atatea destinatii, oferte, vouchere si discounturi, pare din ce in ce mai dificil de ales vacanta potrivita. Daca vrei sa vizitezi muzee si sa te plimbi pe stradute, alegi o capitala europeana, daca vrei sa faci shopping, te duci la Milano, Paris sau Londra, iar daca tot ceea ce iti doresti este sa stai la soare, alegi dintre insoritele plaje ale Greciei, Bulgariei sau Turciei.
Am facut pentru tine o scurta trecere in revista a regimurilor de masa pe care le poti intalni, ca sa stii ce sa alegi.
All Inclusive Light (AIL)
Acest tip de masa este cel mai ieftin all inclusive, care include cele 3 mese principale ale zilei, dar nu include bauturi alcoolice. Este recomandat pentru copii (CHD) in cazul in care ii iei cu tine in vacanta.
All Inclusive (AI)
Meniul de tip all inclusive contine pe romaneste pensiune completa (cele 3 mese principale ale zilei) si consumul bauturilor alcoolice si non alcoolice locale, de la 7 dimineata, pana seara la 23.00 (programul poate sa difere putin de la hotel la hotel). La acestea se adauga locurile de joaca pentru copii, variante de sport si divertisment ale hotelului, piscina. Clientii primesc, in cazul in care aleg acest tip de vacanta, o bratara care le da dreptul de a beneficia de toate aceste servicii.
Ultra All Inclusive, Extra All Inclusive (UAI)
Este un all inclusive imbogatit, care include si bauturile alcoolice si non alcoolice straine si alte facilitati ale hotelului (spa, room-service 24h din 24h sau acces gratuit la mini bar).
In cazul in care lancezitul la soare si drumurile de la piscina la masa si de la masa in pat nu sunt cele mai importante momente ale vacantei, poti opta pentru variantele clasice de cazare: cu mic dejun , demi pensiune sau pensiune completa. Daca nu mananci de 10 ori pe zi si vrei sa pleci in timpul zilei din resort, aceste variante sunt recomandate in alegerea vacantei ideale.
Cazare cu mic dejun (BB)
Numita si Bed & Breakfast. Nu e insa atat de simplu de ales. Sunt multe feluri de mic dejun, servit, de regula, in intervalul 07.00-10.00.
Mic dejun complet sau mic dejun continental – Este micul dejun care, alaturi de o bautura calda, mai ofera si produse de panificatie, apa si unt sau gem (miere). Rolul lui este sa iti tina de foame doar cateva ore, pana la o prima gustare.
Mic dejun englezesc sau English breakfast / American breakfast
La micul dejun complet se adauga preparate de bucatarie, cofetarie-patiserie si sucurile de fructe. In mod normal un mic dejun englezesc este compus din multa carne prajita (kaiser), oua, fasole, ciuperci, etc. Micul dejun american contine si clatite, omleta, lapte cu cereale si fructe uscate. Americanii nu prea servesc peste la micul dejun.
Sursa : Wikipedia
Mic dejun bufet
Acest tip de mic dejun inseamna ca in functie de categoria hotelului si de obiceiurile locale, se servesc diverse feluri de mancare, la alegere. De obicei, exista produse de patiserie, cafea, ceai, sucuri, diferite prajituri, fructe, oua, gemuri, cascaval, mezeluri, omleta, ochiuri, oua fierte, carnati prajiti, bacon prajit, fasole fiarta, clatite, etc.
Demipensiune (DP/ HB)
In tara noastra, demipensiunea (half board) este, poate, cea mai intalnita si varianta cea mai buna in cazul in care vrei sa te plimbi in timpul zilei. Meniul include micul dejun si una dintre cele doua mese principale. De obicei, clientii aleg cina. Programele cu demipensiune incep de regula cu cina din ziua sosirii si se incheie cu micul dejun din ziua plecarii.
Pensiune completa (PC/FB)
Acest tip de meniu contine toate cele trei mese principale: mic dejun, pranz si cina (full board). Spre deosebire de variantele all inclusive, nu sunt incluse bauturi alcoolice sau nealcoolice, sau alte servicii.
Sau, daca ai nevoie doar de un loc dragut unde sa te odihnesti, poti alege oricand varianta FM. Adica, fara masa! 😛
* Daca ti se pare util, te astept cu un like pe facebook.com/Mihajurca.ro. Multumesc!
Coriolan
Bună ziua, depinde ce tip de activitate desfășori tot anul.
Dacă rupi scaune cu curul prin nu știu ce birou, probabil că-ți vine să cutreieri munții în concediu !